Vertaistapaamiset syksyllä 2012

Tästä linkistä takaisin vanhat asiat sivulle


Syyskauden ensimmäisessä vertaistapaamisessa oli paikalla 13 osallistujaa. Kokoonnumme nyt Lihastautiyhdistyksen ja MS-yhdistyksen uusissa yhteisissä tiloissa Itäisellä Pitkällä kadulla. Tila koettiin oikein viihtyisäksi ja eritoten maksuttomat ja riittävät pysäköintilat saivat kiitosta. Christer, joka asuu talvet Espanjassa kertoi kuulumisiaan ja lupautui yhteyshenkilöksi aurinkorannikon suunnalla....:D Vielä ei keksitty varsinaista ohjelmaa tai teemaa syksyn kokoontumisille, toivottavasti kuitenkin kunnon joukko saapuisi paikalle ensi kerrallakin.

Terveisin Sirpa


Lokakuun vertaistapaamisessa oli paikalla 12 jäsentä. Vieraamme Anne Stenij kertoi ensivasteesta Kustavin VPK:ssa. Ryhmä saa hälytyksiä n. 60-70 /vuosi, aktiivijäseniä jotka lähtevät tapahtumapaikalle on 19. Asemalla pitää olla viidessä minuutissa. Kuullosti hyvin pätevältä ja jännittävältäkin toiminnalta jota vähenevässä määrin enää Suomessa on.

Hyvän vinkin saimme onnettomuuksien varalle: mökille kannattaa näkyvälle paikalle laittaa tarkat osoite- ja sijaintitiedot jolloin avun soittaminen ja paikalle löytäminen on helpompaa. Osoitteesta www.112.fi /karttakoordinaattipalvelu voi printata osoitetiedot koordinaatteineen. Lisäksi omaan kännykkään kannattaa laittaa selvästi ICE numerot joihin auttaja/viranomainen voi ottaa yhteyttä jos joudut itse vaikka tapaturmaan. Kiitos Anne!

Kahvittelun lomassa Mauri kertoili tyytyväisenä Maskun SOPE-kurssista joka oli ollut varsinainen äijäkurssi seitsemine veljeksineen… Joulukuun SOPE-kurssilla on vielä tilaa - myös yli 65-vuotiaita on taas sijoitettu yhteiskurssille kunhan on voimassa oleva päätös yksilöllisestä kuntoutustarpeesta.

Marraskuussa taas tavataan!


Marraskuun vertaistapaaminen osoittautui menestykseksi; paikalla 17 myasteenikkoa ja kaksi läheistä. Mukaan oli tällä kertaa uskaltautunut kaksi ensikertalaista - todella palkitsevaa nähdä uusia kasvoja, toivottavasti jatkossakin!

Teimme pitkästä aikaa esittelykierroksen; eilisen porukan pisimpään sairastanut oli Pentti, joka viettää 40-vuotis myasteniajuhliaan ensi vuonna samoin kuin oma yhdistyksemme. Pisimmän matkan takaa taas tuli Uusikaupunkilainen rouva (75km!).

Vapaata jutustelua ja kahvittelua jatkettiin pari tuntia. Käytössä olevat lääkkeet ja lääkemäärät herättävät aina mielenkiintoa , myös flunssarokotuksen ottaminen on ajankohtaista ja pohdittavaa.

Osa teki teatterilippuvarauksia tuleviin mielenkiintoisiin esityksiin sekä Svenska- että Kaupunginteatteriin.

Joulukuun tapaamiskerralla juhlimme; kukin tuo kotoaan "turhan tavaran" paketoituna pikkulahjaksi, jotka sitten sekoitetaan ja jaetaan kaikille kilteille. Myös jouluisia makuja luvassa joten tervetuloa!


Vietimme joulujuhlaa vuoden viimeisellä vertaistapaamiskerralla. Flunssa-aika ja lumisade jätti muutaman jäsenen kotosalle, mutta toistakymmentä reipasta oli paikalla.

Lisäksi Maskun sopeutumisvalmennuskurssilta tuli koko viiden hengen ryhmä kyläilemään.

Ilta sujui letkeästi keskustellen, glögitellen ja syöpötellen. Valokuvia otettiin ja yhteystietoja vaihdettiin, hiukan kai naurettiinkin mutta yhtään ei laulettu, vaikka pianokin olisi ollut käytettävissä.

Illan lopuksi ekojoulupukki jakoi turhat tavarat kierrätysjoululahjoina, yllätyspaketit avattiin vasta kotona.

Uuteen vuoteen lähdetäänkin sitten odottavin mielin, onhan kyseessä juhlavuosi; yhdistys täyttää 40 vuotta ja meidän paikallinenkin poppoo jo neljännesvuosisadan!

Tässä kuva paikallaolleista

 

Sivun alkuun