Vertaistapaamiset syksyllä 2010

Tästä linkistä takaisin vanhat asiat sivulle


Marraskuun vertaistapaaminen Happy Housessa

Saimme marraskuun tapaamiseemme hartaasti odotetun vieraan; neurologian ja kliinisen farmakologian erikoislääkäri Janne Lähdesmäen. Hän on usealle Turun seudun myasteenikolle tuttu ja turvallinen lääkäri.

TYKSin neurologian poliklinikalta. Saimme kuulla ja nähdä selkeän perusluennon myastenia gravis sairaudesta.

Lopuksi oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja mielipiteitä, joita yllättävän harva kuitenkin rohkaistui tekemään.

Paikalla meitä oli 16 myasteenikkoa läheisineen eli yhteensä 26 kuulijaa. Tuoreimmat kolme osallistujaa ovat saaneet mg-diagnoosin tänä vuonna, kun taas konkariosallistujamme ovat poteneet tautia 80-luvulta alkaen. Jännitystä oli ilmassa myös huomenna tymektomiaan menossa olevan Elinan puolesta. Hän saikin uunituoretta vertaistukea neljä viikkoa sitten vastaavan operaation TYKSissa läpikäyneeltä ja mainiosti toipuneelta nuorelta kanssasisareltaan.

Ilta sujui tyytyväisissä merkeissä kahvin ja makoisten leivonnaisten kera. Vierailijamme sai kiitokseksi varsin ajankohtaisen lahjan eli yhdistyksemme tyylikkään, logolla varustetun pipon – huomennahan sen talven pitäisi tämä Turkukin saavuttaa.


Vietimme ekohenkistä joulujuhlaa Happy Housessa 13.12.2010 Jokainen oli paketoinut kotoa turhan tavaran lahjaksi ja kiertoon seuraavalle. Tarjoilukin järjestyi nyyttikestiperiaateella. Paikalla oli 12 yhdistyksen jäsentä ja yllättävän, joskin vähän pelottavankin ohjelmanumeron saimme "hullusta porosta" ystävineen.

Myasteenikkojen vuosi 2010 Turun seudulla on ollut kohtuullisen aktiivinen; tapaamisissa on kuukausittain käynyt kymmenkunta jäsentä ja mikä ehdottomasti parasta, myös uusia tuttavuuksia on rohjennut mukaan toimintaan. Toivon saman hengen jatkuvan ensi vuonna!

Tässä ryhmäkuva paikallaolleista

Jos hyvän mielen paketois - se kaikkein paras lahja ois -

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille!

t. Sirpa H.

 

Sivun alkuun