Vertaistapaamiset 2013

Tästä linkistä takaisin vanhat asiat sivulle


Tammikuun vertaistapaamisessa oli enemmän miehiä kuin naisia mikä on kai aika harvinaista.

Juteltiin yleisesti taas rokotuksista ja terveyskeskuksista, kuulumisia yleisesti. Sitä tavanomaista turinaa.......


Helmikuun vertaistapaamisessa oli paikalla 12 jäsentä. Keskustelua käytiin kohtuullisen vilkkaasti mutta melko hyvässä järjestyksessä; päällepuhumista esti pöytien uudenlainen sijoittelu ympyrämalliin - oltiin kuin EU:n kokouksessa.

Azamun lääke on ollut lopussa Turun apteekeista ja osa onkin jo ottanut tilalle Imurelia.

Neurologian pkl:lle on edelleen hankala päästä voinnin huonontuessa, yksityislääkärin vastaanottoon on joutunut turvautumaan kun sovittu seuraava kontrolliaika liian pitkällä vointiin nähden. Toisaalta tutun neurologin (= Janne Lähdesmäki) luona on helppo asioida privaatisti kun tämä jo tuntee potilaan ja taustat.

MG-vuosipäiviin osallistuminen on monella vielä harkinnassa, tarkempaa ohjelmaa odotellaan seuraavan lehden mukana - päätöksen teko sitten helpompaa.

Alustavasti myös päätimme osallistua 16.3. lauantaina TVJ:n HappyHousessa organisoimiin pääsiäismyyjjäisiin. Arpajaisvoittotavaraa voi tuoda seuraavaan tapaamiseen tai sitten erikseen sopia toimituksesta esim. Sirpan kanssa.

Boccia-aktiivit odottavat turnauspäivän selviämistä kuumeisesti, kilpailuvietti on hurjaa!

Ystävänpäivänä osa porukasta nauttii hyvästä musiikista, pitkätukkaisista pojista ja kukkapukutytöistä = Hair musikaali Svenska Teatternissa.

Oikein mukavaa helmikuuta kaikille !


Maaliskuun vertaistapaamisessa oli 8 paikalla. Varjosen Pentti (tai vaimo) oli leiponut maukkaan kakun ja kahviteltiin herkutellen.

Juttua riitti talvisäistä, hiihtämisestä ja lumikengistä! Kaikenlaisia "kikkoja" liukkaalla pystyssä pysymiseen vertailtiin myös vaikka vähän huumorillakin höystettynä.

Tunnelma rento fiilis hyvä!

Terveisin Mariann


Huhtikuun tapaaminen oli poikkeuksellisesti tiistai iltana 9.4. Paikalla oli 11 myasteenikkoa ja ranskan kurssin jälkeen tuli vielä Ulla, joka on vast ikään saanut MG diaknoosin. Teimme esittelykierroksen, jotta hän saisi meistä jonkin laisen kuvan.

Tavataan taas toukokuussa.

Terveisin Merja


Kevätkauden viimeisessä vertaistapaamisessa 13.5.2013 oli paikalla 13 henkeä.

Olemme saaneet joukkoomme taas lisää porukkaa, Paavo on muuttanut Lahdesta tänne Turun seudulle.

Vuosikokouksen terveisinä Jaakko Iljanka sai yhdistyksen viirin, joita jaettiin yhdistyksen hyväksi työskenneille 40 v juhlakokouksessa.

Myöskin Antti Hulmi sai viirin, mutta hän oli estynyt saapumasta paikalle.

Yhteyshenkilöitä tilaisuudessa muistettiin pinsseillä, Sirpa Härkönen saa omansa postitse.

Hyvää kesää kaikille, jatkamme tapaamisia syksyllä 9.9 klo 17 alkaen.

Merja

Syksyn ensimmäisessä vertaistapaamisessa oli koolla mukava joukko paikallisia (13 + 2).

Ensikertalaisiakin uskaltautui paikalle, mikä on erityisen hienoa. Yhteistä juttua riitti jälleen lääkkeistä. Myös invakortti ja verohelpotuksen saanti uutta autoa hankkiessa askarruttivat meitä. Boccia-pokaalikin oli näytillä kaiverruksineen. Syksyn harjoittelukausi on taas alkanut ja lisäksi olisi myös mahdollisuus osallistua ilmaiseen keilavuoroon Lihastautiyhdistyksen varaamalla ajalla.

Olemme nyt kokoontuneet paikallisesti neljännesvuosisadan (!) ajan ja jäikin harkittavaksi juhlimmeko saavutusta tänä syksynä. Lokakuussa yhdistys esittäytyy jälleen terveydenhuoltoalan opiskelijoille järjestö-extreme tapahtumassa.

Nähdään kuukauden kuluttua!

Terveisin Sirpa


Lokakuun vertaistapaaminen

Paikalla oli 12+1 osallistujaa. Jutustelu kulki vapaasti aiheesta toiseen kahvin ja tuoreen pullan siivittämänä.

May-Len pisti meidät myös tuolijumppaamaan ja niska-hartiaseutu sai kaipaamaansa vetreytystä.

Toiveissa ja suunnitelmissa on, että jatkossa saisimme tanssiteatteri ERIn esiintymään tapaamis-illassamme ja ylimääräinen tuolijoogaan tutustuminen on myös tulossa (jonakin torstai iltapäivänä).

Siis odottavin mielin marraskuun pimeyttä kohti.

 

"Hymy ei maksa mitään, mutta se saa aikaan paljon. Se välähtää hetken ja sen muisto kestää, joskus ikuisesti.

Sitä ei voi ostaa, kerjätä, lainata eikä varastaa. Hymy on sellaista, millä ei ole arvoa kenellekään ennen kuin pois annettuna.

Kun kiireessänne ja touhussanne kohtaatte jonkun, joka on liian väsynyt antaakseen teille hymyä, jättäkää hänelle yksi omista hymyistänne.

Ei kukaan tarvitse hymyä niin paljon kuin hän, jolla ei itsellä ole yhtään muille annettavana."

Terveisin Sirpa


Paikallisia tapaamisia 25 vuotta Turussa

Marraskuun vertaistapaaminen oli tavallista juhlallisempi; juhlimme 25-vuotistaivaltamme. Saimme vieraaksi Tanssiteatteri Eristä tanssija Toni Laakkosen, joka daameineen esitti meille humoristisen ja tunteikkaan Häämuisto tanssikavalkaadin 50-luvulta. Esitys oli varsin kekseliäs ja nautittava - kiitos!

Illan ohjelma oli rentoa eli pönöttäviä juhlapuheita ei pidetty, vaan juttu kulki vapaasti aiheesta toiseen. Tarjoilu tosin oli tavallista juhlavampaa sekä suolaisine että makeine leivonnaisineen - kiitos!

Neljännesvuosisata on siis jaksettu treffejä järjestää ja kyllä tämä ilta antoi uskoa myös tulevaisuuteen. Osallistujamäärä oli se tavallinen eli 15 (+2), mutta uudet aktiivitoimijat saavat varmaan lisää joukkoja liikkeelle !

Luottavaisin mielin siis katse tulevaan - vierivä kivi ei sammaloidu!

Sirpa


 

Sivun alkuun